Přehled restaurací z lokality Praha 2restauracepraha2.cz  |   Vyberte si fitness studio v lokalitě Praha 2fitnesspraha2.cz
kadernictvipraha1.cz  |   kadernictvipraha3.cz  |   kadernictvipraha-4.cz  |   kadernictvipraha5.cz  |   kadernictvipraha6.cz  |   kadernictvipraha7.cz  |   kadernictvipraha8.cz  |   kadernictvipraha9.cz  |   kadernictvipraha10.cz
ČLÁNEK




Inspirace pro dlouhovlásky


Nastává společenská sezona, a to je právě čas, kdy dlouhovláskám přestává stačit nosit vlasy rozpuštěné nebo stažené do klasického culíku. Přicházejí do salonu a chtějí, aby jim kadeřník vymyslel originální slušivý účes, který by si při troše šikovnosti mohly příště vytvořit samy.

Známá kadeřnice DÁDA KUSÁ, odbornice na účesy z dlouhých vlasů, předvedla v rámci podzimního veletrhu World of Beauty & Spa 2016 v pražských Letňanech několik inspirací pro dlouhovlásky.

Kadeřnice Dáda Kusá působí v oboru neuvěřitelných 40 let a má vlastní salon na pražských Vinohradech. Její umění můžete obdivovat na prestižních kadeřnických show, ráda své zkušenosti také předává kadeřníkům v rámci různých školení a kurzů. Prakticky od začátku své kariéry se zaměřuje právě na účesy z dlouhých vlasů, které jí umožňují nejlépe uplatnit její kreativitu a výtvarné nadání.

Pro neformální vystoupení na podzimním veletrhu World of Beauty & Spa v pražských Letňanech Dáda Kusá záměrně zvolila jednodušší typy účesů. Shodou okolností byly modelkami čtyři mladé dívky – Dádina sedmnáctiletá dcera Helenka a její dlouhovlasé kamarádky. Jako pomocník se uplatnil i třináctiletý syn Honza, který má ke kadeřnickému řemeslu víc než pozitivní vztah. „Rozhodla jsem se vytvořit takové účesy, aby se v nich dívky cítily dobře a celé odpoledne si užily. Vycházela jsem tedy z typu jejich vlasů i osobnosti,“ vysvětluje kadeřnice a dodává, že navíc mezi diváky převažovali neprofesionálové, kteří by extravagantní kreace ani náročné techniky neocenili.

Pro první účes v antickém stylu využila Dáda Kusá kadeřnickou klasiku – pokládané vlny. „To je něco, co sluší snad každé ženě. Jedna z nejkrásnějších možností, jak oživit účes v přední partii kolem obličeje. Pokládaná vlna dodává ženskost a zjemňuje celkový vzhled. Velmi často ji používám při vytváření svatebních účesů.“ Vlasy byly předem natočené na velké natáčky, aby se lépe zpracovávaly. Přírodní barvu oživila Dáda jemným melírem. Vzadu použila kadeřnice podložku k vytvoření těžiště účesu, část vlasů nechala volně splývat.

Vlasy dalších dvou dívek Dáda Kusá předem nakrepovala, takže jim dodala hustotu a zlepšila jejich poddajnost. Dívce v černobílých šatech spletla vlasy do uzlů, které zajistila vlásenkami a sponkami. Její kamarádka byla poměrně malá, proto Dáda zvolila účes ve stylu 50. let s těžištěm nahoře. „Zapletla jsem vlasy do postupného copu od šíje směrem nahoru a vytvořila jsem jakési číro, které dívce dodalo výšku,“ upřesňuje kadeřnice.

Dívka v bílých šatech měla velmi jemné vlasy v délce po ramena. Ovšem i z nich se dá vytvořit výčes, pokud víte, jak na to. „Použila jsem gumičku, která supluje podložku. Vlasy jsem lehce přitupírovala, zapletla do copů a přichytila do gumičky. Vpředu jsem vytvořila z vlasů mřížku.“ Všechny účesy vznikaly v zákulisí pódia na výstavišti PVA Expo v Letňanech. Lidé se tedy mohli přijít podívat, jak Dáda Kusá vlasy krepuje, nebo pomocí skřipců tvaruje pokládanou vlnu. „I v salonu se vždycky snažím, aby všechny účesy byly především nositelné. Klientky si chtějí svatební den nebo společenskou příležitost užít a ne po celou dobu myslet na to, v jakém stavu je jejich účes,“ uzavírá.

Účesy: Dáda Kusá
Make-up: Kateřina Gálová, Keenwell
Foto: Jaroslav Bzenecký pro Expobeauty Prague